VIL DU VÆRE MED PÅ
 «VESTBYSPELET»?
Peder Arnestad i Erikstadbygda, skrev en dagbok fra 1892 til 1902 - i ti år, omtrent til han døde tidlig i 70-åra. Han skrev om alt som foregikk på gården.

For ca. 6 år siden ble boka funnet på Pepperstad gård i Vestby - og den kom Historielaget i hende.

Vi fikk skannet alle sidene i boka og flere ble interessert. Deriblant Jan Fredrik Stubberud - dessverre nå gått bort. Han brukte over to år på å transkribere hele boka til Word-tekst.

Vi fikk tillatelse av bokas eier, Brita Linnestad, til å gjøre «noe» ut av boka. Etter noen sonderinger, ble styremedlem i Historielaget Tore Rahn med på prosjektet,

Christian Killengreen var med og Bodil Holter ble interessert og Hanne Dahle ble spurt om bistand. I tillegg til lagets leder
Jørn Svendsen og hele styret i Historielaget. Alle bidro til å finne ut hva det kunne bli.

Konklusjon - VESTBYSPELET!

En stor teateroppsetning med premiere den 1. nov. 2024 i Tambar stor-salen i Kulturkvartalet i Vestby.

Kunne vi sette bort skrivingen av manuskript (?) - jo, men fikk vi med tidskoloritten da? - Og hvordan det var på
gården i Erikstadbygda i Vestby for 125 år siden? Kanskje ikke.

Men spelet må være underholdende, spennende, morsomt og historiefortellende.

Vi fant ut at vi måtte skrive manuskript selv - Tore Rahn, Bodil Holter og Jørn Svendsen. Med stor bistand fra teater-regissør Tone Runsjø, forfatter og skuespiller Hanne Dahle og skuespiller og sanger Kari G. Linnestad.

Nå -april 2024 - har vi kommet så langt at manus er tett på ferdig.

Søknader om midler er sendt og flere tilslag har vi fått. Det er en bit igjen til budsjettet er inndekket, men vi har stort håp om de tre - fire søknadene som står igjen å sende. For å sette opp en slik forestilling koster penger. Budsjettet er på langt over en million kroner. Men Historielaget har en dyktig kasserer som holder styr på regnskapet.

HANDLINGEN
- vil bestå av utdrag fra boka med en del diktning av dialog, hendelser og dramaturgi, men som alltid har tilknytning til det Peder har skrevet om i dagboka.

Det vil være med en del proffe skuespillere og musikere, samt en god del voksne statister og barn fra ca 6 år og opp til 18 år.
Vi er derfor på jakt etter aktører som har litt erfaring og lyst til å bidra til at dette skal bli et stort og minnerikt prosjekt!?

Bli med - send en e-post til:

post@vestbyhistorielag.org mailto:post@vestbyhistorielag.org og fortell om, navn, alder, erfaring og telefonnr. Et bilde er også fint om det vedlegges.
Det blir øvinger i september og oktober 2024.

VI HÅPER Å HØRE FRA DEG MED INTERESSE FOR SKUESPILL!
MVH Vestby Historielag